Wie zijn we?

Het Hoeckhuys is een ontmoetingscentrum waar je anderen, lotgenoten, ontmoet in een gezellige en ongedwongen sfeer. 

Het ontmoetingscentrum biedt ruimte om relaties met anderen te ontplooien of te onderhouden, om zich nuttig te voelen, om zichzelf te ontwikkelen op psychosociaal vlak. Het is een plek waar initiatief, participatie en opnemen van verantwoordelijkheid voortdurend worden gestimuleerd. Iedereen kan vrijblijvend kennismaken, deelnemen of aanwezig zijn. De herstelgedachte vormt het kader van de werking van het ontmoetingscentrum.

Wat doen we?

Heb je zin in een praatje, een kop koffie op de achtergrond, gezellig tafelen of een moment te ontsnappen aan eenzaamheid, of de maatschappij? Dan is het Hoeckhuys misschien wel iets voor jou!

Ontmoeten kan op tal van manieren. Er is een sport– en cultureel, culinair, creatief en educatief aanbod.
Belangrijker nog is dat het aanbod telkens kan aangepast worden naar de wensen en interesses van de leden van het ontmoetingscentrum. Tenslotte biedt het centrum een laagdrempelige tewerkstelling voor vele vrijwilligers. Vrijwilligers ondersteunen op tal van gebieden de praktische werking.

Voor wie?

Het Hoeckhuys is er vooral personen met een psychische kwetsbaarheid. Het is een plaats waar je anderen, lotgenoten ontmoet in een gezellige en ongedwongen sfeer. De deur staat open voor iedereen; buren, vrienden, familieleden, zoekers, geïnteresseerden en toevallige passanten. 

 

Hoeckhuys